“De geschiedenis herhaalt zichzelf niet, maar ze rijmt wel.”
-Mark Twain

Geschiedenis is geen dood ding wat alleen in de boeken bestaat, maar deel van ons dagelijks leven. Historisch besef zorgt ervoor dat je de wereld om je heen beter gaat begrijpen, maar dat is niet de enige reden dat we graag naar oude rommel kijken.
Geschiedenis neemt je mee terug naar een tijd waar de mensen normaal waren en de wereld absurd was. Het
brengt je naar een plek waar we adembenemend mooie kunst maakten en verbluffend domme dingen deden. Het laat je kijken naar een andere wereld door de ogen van mensen die niet zo veel verschilden van ons en leert je meer over jezelf. Het kan lezen als het spannendste boek ooit.
Geschiedenis is volgens ons onmiskenbaar, enorm cool!

Holland Historie zet zich in voor de promotie van geschiedenis. Dit doen we door het opnieuw interpreteren van historische muziek en het maken van educatief materiaal. We houden je op de hoogte van de interessante historische gebeurtenissen en nieuwtjes uit de wereld van de archeologie en historisch onderzoek. Dit alles doen we uiteraard zoals het hoort: laagdrempelig en leuk.

Je kunt ons werk volgen op social media, maar je kunt Holland Historie ook boeken voor een lezing, een muziekles of een workshop. Neem vooral contact op voor de mogelijkheden.

vlnr: Desidirius Erasmus | de oudste tekening van Nederland | Oudsaksische doopgelofte